Samen met mijn gezin, twee katten en twee honden woon ik in Alkmaar. Sinds kort hebben wij een nieuw gezinslid mogen verwelkomen; namelijk onze tweede hond Boet. Boet is een jonge maar enthousiaste labrador waarmee ik in de toekomst trainingen wil gaan volgen om samen met Boet kinderen en jongeren op allerlei verschillende gebieden te ondersteunen. Hierbij kan gedacht worden aan hulp bij emotieregulatie, angststoornissen en ADHD.

Al ruim 15 jaar werk ik met veel plezier in het onderwijs. Ik heb ervaring in het (speciaal) basisonderwijs,           het voortgezet (speciaal) onderwijs en middelbaar onderwijs. Ik heb mij in het voortgezet onderwijs gespecialiseerd als wiskunde docent. De laatste jaren heb ik als docent en (transitie) coach in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt. In het verleden heb ik gewerkt in de horeca en kinderen begeleid in het toenmalige kindertehuis.

Ik ben bevlogen, integer en ondernemend. Kinderen en jongeren zien, motiveren en in hun kracht zetten zijn voor mij belangrijke aspecten in het onderwijs dat ik geef. Een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en dat afspraken nagekomen worden horen ook bij mij.

In mijn onderwijs stimuleer ik de kinderen en jongeren om met een open en nieuwsgierige houding de wereld te ontdekken. Uiteraard houd ik rekening met de verschillen tussen kinderen en jongeren, zowel op cognitief als sociaal-emotioneel gebied.

Mijn kracht ligt in het begeleiden, motiveren en enthousiasmeren van de kinderen en jongeren. Ook het begeleiden van kinderen en jongeren met gedragsproblemen gaat mij goed af. Ik ben in staat om het vertrouwen van de kinderen en jongeren te krijgen en samen met alle betrokkenen te kijken naar wat er nodig is om het kind met meer zelfvertrouwen te laten functioneren binnen het onderwijs, iets dat veelal de leerresultaten ook ten goede komt. Ik ben hierin niet bang grenzen op te zoeken en daar waar andere tegen onmogelijkheden aanlopen de mogelijkheden te vinden. Indien nodig plan ik bijeenkomsten met betrokkenen om de voortgang te kunnen waarborgen.

Bij mij ontstond de behoefte van vrijheid om verder te gaan waar een ander stopt en om op het gebied van begeleiden mijn hart te volgen omdat ik van dichtbij meemaak dat een goede begeleiding het verschil kan maken in het leven van kinderen en jongeren.

Het bieden van juiste ondersteuning voor kinderen en jongeren die dat nodig hebben, nauw betrokken zijn en volop aandacht voor iedereen zijn eigenschappen die binnen deze functie toepasbaar zijn. Kijken naar iemands mogelijkheden en inspelen op wat iemand kan; dat is waar ik voor sta!

 

Open chat
Kan ik je helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?