Technisch lezen onderzoek - Inzicht in leesvaardigheden

Heeft jouw kind (groep 3 t/m 8) moeite met lezen? Dit kan niet alleen leiden tot frustratie, maar ook tot achterstanden in andere vakken. Ons technisch lezen onderzoek biedt helder inzicht in de onderliggende oorzaken van leesproblemen. We brengen precies in kaart waar de uitdagingen liggen en stellen op basis van de resultaten een gerichte, op maat gemaakte oplossing voor om de leesvaardigheden te verbeteren.

Technisch lezen onderzoek - Praktijk Meester Andreas

Om de leesvaardigheden van jouw kind goed in kaart te brengen, maken we gebruik van twee Cito-toetsen: de Drie Minuten Toets (DMT) en de Analyse van Individualiseringsvormen (AVI). De DMT test de snelheid en nauwkeurigheid van het lezen van losse woorden, terwijl de AVI de leesvaardigheid van zinnen meet.

 

Het Stappenplan - van technisch lezen onderzoek naar beter leren lezen

  1. Intakegesprek: Samen bepalen we welk type onderzoek het beste past bij de specifieke situatie van jouw kind.
  2. Technisch lezen onderzoek: We voeren het gedetailleerde technisch lezen onderzoek uit en verzamelen waardevolle gegevens over de leesvaardigheden.
  3. Adviesgesprek: Na het onderzoek geven we je een overzichtelijke analyse van de resultaten. We bespreken de belangrijkste hiaten en de beste aanpak. De mogelijkheden zijn remedial teaching technisch lezen, dyslexiebegeleiding of een combinatie daarvan.

 

 

Tarief technisch lezen onderzoek

Totaalpakket: €296,- (inc.l intakegesprek, technisch lezen onderzoek en adviesgesprek)

 

Ja, ik wil dat mijn kind beter kan lezen
Meer weten over ons aanbod?

Neem contact op of vraag een vrijblijvend gesprek aan

FAQ
Hoe weet ik waar een basisschoolleerling staat met rekenen, spelling, begrijpend of technisch lezen?

Praktijk Meester Andreas gebruikt hier landelijk genormeerde onderzoeken voor. Je hebt dan heel overzichtelijk wat een leerling wel en niet kan. Wij zetten dan in op de hiaten van de leerling.

Waarom doen jullie eerst een onderzoek bij basisschoolleerlingen voor rekenen, spelling, technisch lezen en begrijpend lezen?

Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat de leerling wel en niet kan. Aan de hand van de resultaten worden de sessies voorbereid, zo sluiten we aan bij de leerbehoeften.