Bijles basisschool begrijpend lezen

Bijles of remedial teaching - basisschool begrijpend lezen


Voor kinderen van de basisschool die moeite hebben met begrijpend lezen bieden wij, in tegenstelling tot bijles, remedial teaching aan. Dit is gericht op wat een kind nodig heeft om vooruitgang te boeken. Klik hier voor meer info over het verschil tussen bijles en remedial teaching.

Met Alle Teksten de baas leren ze in 6 gevarieerde lessen beter begrijpend lezen door teksten te overzien en leesstrategieën toe te passen. Ze leren hoe de hersenen leren, hoe de ogen lezen en hoe je dit combineert. Verschillende technieken worden geoefend, zoals mindmappen, kleuren gebruiken en gerichte (aan-)tekeningen maken. Deze methode is voor zowel beelddenkers als taaldenkers goed in te zetten. Wij zijn gecertificeerd trainer, opgeleid door Op de Rit.

Bijles basisschool begrijpend lezen

Werkwijze begrijpend lezen


Gedurende 6 weken is er elke week 1 uur training. Tussendoor krijg je gerichte oefeningen mee naar huis zodat hetgeen wat in de praktijk is aangeleerd thuis verder geoefend wordt.

  • les 1: Ogen & kijken, nauwkeurig lezen
  • les 2: Stappenplan, mindmap technieken
  • les 3: Woordenschat, lateralisatie
  • les 4: Verwijswoorden & verbindingswoorden
  • les 5: Vragen beantwoorden
  • les 6: Inzet andere vakken

Wij raden sterk aan om te starten met het begrijpend lezen onderzoek.


Tarieven basisschool begrijpend lezen


  • Totaalpakket 6 trainingen individueel € 459,- (incl. materiaal)
  • Reguliere remedial teaching is ook mogelijk voor 69,- per sessie

Liever bijles voor € 41,- per uur? Dat kan ook. Klik dan hier voor meer informatie.

Dit is de basis voor vrijwel alle schoolvakken. Bij rekenen en wiskunde is het leggen van verbanden heel belangrijk. Je moet begrijpen hoe de som in elkaar zit, daarna kun je deze pas uitrekenen. Bij vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur moet je begrijpen wat je leest, alleen dan kun je je de leerstof eigen maken.

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.