ondersteuning basisschool middelbare school

Ondersteuning - basisschool & middelbare school


Wij bieden ondersteuning voor individuele, of groepjes leerlingen van de basisschool of middelbare school. We helpen waar nodig met de aanvraag van de subsidie bij het samenwerkingsverband. We begeleiden leerlingen in onze praktijk, bij scholen op locatie of in extreme gevallen bij leerlingen thuis. Wij bieden maatwerk, klik hieronder op de onderwerpen voor meer info.

Denk daarbij aan de begeleiding bij het plannen van huiswerk, de taakinitiatie en het onderzoeken hoe de concentratie kan worden vastgehouden. De leerling leert  focussen, welke omstandigheden en technieken helpend zijn en de hersenen optimaal te gebruiken voor het onthouden van lesstof.

Leerlingen ontdekken hoe zij het beste kunnen leren en welke voorwaarden daarvoor nodig zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de leerpiramide en de meervoudige intelligenties. Klik hier voor meer informatie

Met een gezonde dosis humor geven we leerlingen inzicht in wat zij  – op hun eigen unieke wijze – mogen veranderen en verbeteren. Ze leren hoe je motivatie kunt hebben en houden. Klik hier voor meer informatie

Als er sprake is van schoolverzuim door angsten werken we met verschillende coachtechnieken naar een normale schoolgang toe. In extreme gevallen begint dat thuis. Met kleine stapjes stappen we samen uit de ‘comfortzone’ en zorgen we voor succeservaringen. Stapje voor stapje brengen we de leerling weer de klas in en leren we de leerling over angsten heen te komen

Leerlingen die thuis komen te zitten i.v.m. bijvoorbeeld een ernstige ziekte hebben recht op thuisonderwijs. Dit kan bij ons in de praktijk of aan huis. We hebben ervaring met onderwijspakken zoals IVIO.

Voor basisschoolleerlingen die vastlopen op schoolse vakken bieden wij remedial teaching aan.

Klik op de link voor meer informatie:

Rekenen
Rekensprint – rekenbasisvaardigheden & automatiseren

Spelling
Taal in Blokjes – spelling- & leesondersteuning

Begrijpend lezen
Alle teksten de baas! – begrijpend lezen in 6 stappen

Technisch lezen
Connect & RALFI – effectief sneller leren lezen

Cito-/NIO/IEP-training
Voorbereiding voor belangrijke toetsmomenten

Middelbare scholieren helpen we inhoudelijk bij hun huiswerk. Dit op alle niveaus en alle leerjaren. Dit kan individueel of in groepjes. Elke week een aantal uur een huiswerkklas is daar een voorbeeld van.

Werkwijze


 1. We formuleren samen met basisschool of middelbare school, leerling en ouders de doelen voor de ondersteuning
 2. De subsidie-aanvraag van max. 43 uur wordt gedaan
 3. We werken aan de gestelde doelen
 4. Aan het einde wordt er geëvalueerd

Wij werken met een beveiligd logboek via Googledrive. Je krijgt toegang zodat je deze 24/7 kunt inzien. Hier kun je o.a. de oefeningen & het huiswerk vinden, maar ook de handelingsplannen, bevindingen en progressie worden hier wekelijks in verwerkt.

In de afgelopen jaren heeft Meester Andréas veel van onze leerlingen het extra zetje gegeven wat zij nodig hadden. Vakkundige begeleiding bij schoolse vaardigheden en coaching op het gebied van school door een enthousiast team. We hebben leerlingen met zeer diverse problematiek aangemeld, zoals o.a. concentratie- en motivatieproblemen, hulp bij de re-integratie in het schoolse leven na ziekte en ondersteuning bij schoolangsten. Meester Andréas biedt elke keer weer kwaliteit. Onze samenwerking is zeer waardevol voor de leerlingen en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Ondersteuningsteam Huygens College

Ondersteuningsteam Huygens College


Tarieven


 • Ondersteuning basisschool en middelbare school € 69,- per uur
 • Kindercoaching via Jeugdzorg € 95,- per uur

We staan geregistreerd via Vektis als aanbieder “Jeugdzorg” en “Maatschappelijke Ondersteuning”. Onze AGB-code: 98104596

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


  Open chat
  Kan ik je helpen?
  Hoi, kan ik je ergens mee helpen?