Leren plannen motivatie middelbare school

Middelbare school - beter plannen & leren en meer motivatie


De individuele training “Ik leer leren” laat leerlingen van de middelbare school zien hoe zij het beste kunnen leren & plannen en zorgt voor meer motivatie. Denk daarbij aan het ontdekken welke leerstrategieën er bij de leerling past en welke voorwaarden nodig zijn om te leren. Ook beelddenkers, dagdromers, hoogbegaafde kinderen, of leerlingen met ADD/ADHD, motivatieproblemen of faalangst zijn gebaat bij deze training.

Wij zijn gecertificeerd Ik Leer Leren-trainers, opgeleid bij Centrum Tea Adema.

Leren plannen motivatie middelbare school

Werkwijze Ik Leer Leren training


Leerlingen van de middelbare school ontdekken:

Les 1:  Kwaliteiten, leervoorkeuren en eigen manier van leren
Les 2: Omgaan met faalangst en hoe ze motivatie kunnen hebben en houden
Les 3: Hoe slim te plannen, met tijd omgaan en werk makkelijk organiseren
Les 4: Hoe ze het beste kunnen concentreren
Les 5: De hersenen optimaal te gebruiken voor het onthouden van lesstof

Onze zoon van de middelbare school heeft de training ‘Ik leer leren’ bij Andreas gevolgd. Wij hebben gekozen voor de individuele training. Dit is heel goed bevallen. Hierdoor kon de training worden aangepast aan de behoefte van Yorick. Er ontstond een stukje maatwerk.

Door de training heeft onze zoon inzicht gekregen hoe hij leerstof opneemt en hoe hij het beste kan leren. Yorick zei: “ik leer nu heel veel over mezelf”.

Andreas heeft hem goede tips gegeven, waarmee onze zoon verder kan en wij hem hierin kunnen begeleiden. Hiermee is een goede basis gelegd. Hij beschikt over een open en directe stijl van communicatie en wist het vertrouwen van onze zoon te winnen, hij snapt de taal van een puber.

Yorick

Yorick


Tarieven


  • Losse training individueel € 72,-
  • Totaalpakket 5 trainingen individueel € 392,50 (incl. materiaal)

Loopt de leerling vast op slechts 1 vak? Dan is inhoudelijk bijles voldoende. Klik hier voor meer info.


Sinds dit schooljaar zit onze dochter in de brugklas. Na een prima begin kreeg ze rond de Kerst toch wat problemen. De cijfers gingen omlaag en vaak was het huiswerk te veel en niet op tijd af. Dit uitte zich in stress, nervositeit en ziekmelden. We hebben toen contact opgenomen met Meester Andreas en hem voorgelegd wat er aan de hand was. Al door de telefoon herkende hij meteen de ‘symptomen’ en zijn advies voor onze dochter was om een cursus te volgen waarin ze zou ‘leren om te leren’, een ‘planningscursus’ zou je kunnen zeggen.
We hebben dit advies meteen opgevolgd en vijf weken lang kon mijn dochter op zaterdag terecht voor individuele sessies waarin ze tips, technieken en handvatten kreeg om de problemen aan te pakken. Vrijwel direct zagen we resultaat. Ten eerste was mijn dochter meteen enthousiast over de lessen. Het was leuk om te doen! En snel daarna zagen we dat ze weer met plezier naar school ging, minder nerveus was en niet meer gestresst. De ziekmeldingen (‘Ik heb hoofdpijn, -buikpijn, ik voel me niet lekker’) behoorden ook tot het verleden en ook de cijfers gingen weer omhoog!
Wij zijn blij dat mijn dochter deze kans heeft kunnen aanpakken. Meester Andreas is een vakman die precies weet wat uw kind nodig heeft en is in staat om hulp te bieden op een manier die bij uw kind past. Dit alles vindt plaats in een vriendelijke en ontspannen sfeer. Kortom: een aanrader!

Kate-Jadi

Kate-Jadi

Mail ons

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden.


    Open chat
    Kan ik je helpen?
    Hoi, kan ik je ergens mee helpen?